Minden olyan játékot amelyben focizni kell, nem meglepő módon focis játékok gyűjtőnévvel szoktunk említeni. Ezekben a játékokban hol teljes meccseket kell lejátszanunk, hol csak a foci egyes elemeire kell koncentrálnunk, mint például a kapurarúgásra. Az interneten a focis játékok nagy számban megtalálhatóak, szerencsére teljesen ingyen.

Rengeteg sport oldal, és természetesen játékos oldal is tartalmaz ilyeneket, amelyek esetében fizetnünk sem kell egy-egy játék használatáért.Kezdetben, mint minden játék, a nagy pcs offline játékokkkal indultak. A legnépszerűbb és mai napig leginkább ismert fifa játékok után, ahogy sorra jelentek meg az online játékok, a focis játélkok is beszivárogtak az internetre.

Eleinte, mint a netes játékok nagy része, ezek minősége hagyott némi kívánni valót maguk után. Nem vehették fel a nagy, offline és fizetős társaikkal a versenyt. Persze még most sem versenyezhetnek ezekkel, de játék élményben már erősen megközelítették őket. Ami viszont mindenképp előnyként lehet nekik felróni, hogy ingyenesek és bárhonnan korlátlanul elérhetőek! Jó játékot hozzájuk!